اینجا سرویس

طرز استفاده از چای ساز

طرز استفاده از چای ساز

چای ساز ها، این روز ها به دلیل کاربری آسان تر، جایگاه ویژه ای داشته و طرفداران خاص خود را دارند. طرز استفاده از چای ساز شاید برای عده ای که آشنایی کاملی با این وسیله ندارند، کمی دشوار باشد.

چای ساز یکی از پرکاربرد ترین وسایل آشپزخانه است که به شما کمک می ‌کند در کم ترین زمان و با بهترین کیفیت، چای مورد علاقه‌ تان را دم کنید. برای سهولت در نحوه استفاده از چای ساز، در ادامه نکاتی را در این زمینه آورده ایم.

روش استفاده از چای ساز

شروع کار با دستگاه چای ساز، شامل چند مرحله ساده می شود که اگر به درستی آن ها را رعایت کنید، علاوه بر مراقبت و نگهداری از این دستگاه، باعث افزایش طول عمر آن نیز خواهید شد:

مرحله اول: آماده‌ سازی دستگاه چای ساز

چای ساز را روی یک سطح صاف و خشک قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که محل قرارگیری به دور از اجاق گاز و سینک ظرفشویی باشد تا از پاشیده شدن آب و آسیب دیدن دستگاه جلوگیری شود.

قبل از اولین استفاده، تمام قسمت ‌های قابل جدا شدن چای ساز را با آب گرم و مایع ظرفشویی شسته و خشک کنید. سپس سیم و دو شاخه چای ساز را به پریز برق متصل کنید.

آماده‌ سازی دستگاه چای ساز

مرحله دوم: پر کردن مخزن آب چای ساز

با توجه به تعداد نفرات و میزان چای مورد نیاز، مخزن آب را تا خط مشخص شده پر کنید. حتما از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا رسوب کم تری در دستگاه ایجاد شود.

مرحله سوم: قرار دادن چای

بسته به نوع چای مورد نظر، مقدار مشخصی چای را در قوری یا فیلتر چای ساز بریزید. مطمئن شوید که فیلتر چای به درستی در جای خود قرار گرفته است.

قرار دادن چای در چای ساز

مرحله چهارم: چگونه چای ساز را روشن کنیم؟

دکمه روشن/خاموش را فشار دهید تا دستگاه چای ساز شروع به کار کند.به طور معمول یک چراغ نشانگر وجود دارد که نشان می ‌دهد دستگاه در حال کار است.

چگونه چای ساز را روشن کنیم؟

مرحله پنجم: جوش آمدن آب

اجازه دهید آب به طور کامل جوش بیاید و چای دم بکشد. زمان دم کشیدن چای بسته به نوع چای متفاوت است. برای اطلاع از این مدت زمان، می توانید نوشته های درج شده بر روی بسته بندی چای را مطالعه نمایید.

جوش آمدن آب چای ساز

مرحله ششم: خاموش کردن دستگاه چای ساز

برخی از چای سازها به صورت خودکار پس از جوش آمدن آب خاموش می ‌شوند. اما ممکن است نیاز باشد تا به صورت دستی دستگاه چای ساز را خاموش کنید. بهتر است برای مطلع شدن از این مسئله، راهنمای فارسی چای ساز به خوبی مطالعه شود. 

طرز استفاده از چای ساز روهمی

چای ساز روهمی یکی از محبوب‌ ترین انواع چای ساز ها است که به دلیل طراحی خاص و دم کردن سنتی چای، طرفداران زیادی دارد. هنگام دم کردن چای، آب درون کتری به جوش می‌آید و بخار آب به داخل قوری هدایت می ‌شود. بخار آب با چای داخل قوری تماس پیدا کرده و باعث دم کشیدن آن خواهد شد.

نحوه روشن کردن چای ساز های روهمی نیز هم چون سایر چای ساز ها است و به طور کلی طی انجام شش مرحله که پیش تر گفته شد، مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز استفاده از چای ساز روهمی

مزایای استفاده از چای ساز روهمی

چای در این نوع چای ساز به روش سنتی و با استفاده از بخار آب دم کشیده می ‌شود که باعث حفظ عطر و طعم واقعی چای خواهد شد. هم چنین چای ساز روهمی دارای طراحی کلاسیک و زیبایی است که به دکوراسیون آشپزخانه شما می ‌افزاید. علاوه بر این، برخی از مدل‌ های چای ساز روهمی، دارای قابلیت گرم نگه داشتن چای هستند.

طرز استفاده از چای ساز قدیمی

چای ساز های قدیمی گرچه ظاهری متفاوت با مدل ‌های جدید دارند، اما اصول کار آن‌ ها یکسان است. با این حال، به دلیل تفاوت در ساختار و متریال، ممکن است نکات خاصی برای استفاده از آن‌ها وجود داشته باشد:

  • قبل از استفاده، تمامی قسمت ‌های چای ساز را به خوبی با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. به قسمت‌ های فلزی و عایق توجه ویژه داشته باشید.
  • اطمینان حاصل کنید که سیم برق، دو شاخه و سایر قطعات دستگاه سالم باشند و آسیبی ندیده باشند.
  • چای ساز قدیمی خود را روی یک سطح صاف و خشک قرار دهید.
  • با توجه به ظرفیت کتری و تعداد نفرات، آب را تا خط مشخص شده یا کمی پایین‌ تر از آن پر کنید. از آب سرد یا ولرم استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از رسوب، بهتر است از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید.
  • مقدار مناسبی چای را در قوری بریزید. نوع چای، میزان آن و مدت زمان دم کشیدن به ذائقه شما بستگی دارد.
  • در صورتی که چای ساز شما دارای فیلتر است، آن را در جای خود قرار دهید.
  • حال دکمه روشن/خاموش را فشار دهید. ممکن است در برخی مدل‌ ها یک کلید یا اهرم برای روشن کردن وجود داشته باشد.
  • اگر چای ساز شما دارای چراغ نشانگر است، پس از روشن شدن، چراغ نیز روشن خواهد شد.
  • اجازه دهید آب به جوش آید و بخار آب به داخل قوری نفوذ کند و چای را دم کند.
  • مدت زمان دم کشیدن با در نظر گرفتن نوع چای و ذائقه شما متفاوت است.
  • پس از اتمام دم کشیدن، دستگاه را خاموش کنید.
  • فراموش نکنید که باید سیم و دو شاخه را از پریز برق بکشید.
طرز استفاده از چای ساز قدیمی

نکات مهم برای استفاده از چای ساز قدیمی

برای استفاده حرفه ای تر از چای ساز قدیمی، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • به دلیل استفاده طولانی مدت، ممکن است در داخل کتری و قوری رسوب ایجاد شود. برای جلوگیری از این مشکل، هر چند وقت یکبار چای ساز را با محلول آب و سرکه جرم‌ گیری کنید.
  • از پیچیدن سیم برق به دور دستگاه خودداری کنید و در هنگام جا به جایی، مراقب سیم برق باشید.
  • در چای ساز های قدیمی، عایق‌ ها ممکن است فرسوده شده باشند. در زمان جا به جا کردن آن، مراقب قسمت‌ های داغ آن باشید.
  • به طور مرتب اتصالات دستگاه چای ساز را مورد بررسی قرار دهید تا شل نشده و در جای خود محکم باشند.
نکات مهم برای استفاده از چای ساز قدیمی

تفاوت چای ساز های قدیمی با جدید

چای ساز های قدیمی، تفاوت های قابل توجهی با چای ساز های جدید و امروزی دارند که مهم ترین آن ها را توضیح داده ایم:

  • چای ساز های قدیمی به طور معمول از طراحی ساده ‌تری برخوردار شده اند و ممکن است از مواد متفاوتی ساخته شده باشند.
  • چای ساز های جدید دارای امکانات بیش تری مانند تنظیم دما، زمان ‌سنج و گرم نگه داشتن چای هستند.
  • چای ساز های امروزی سیستم ‌های ایمنی بیش تری را برای کاربر فراهم کرده اند.
تفاوت چای ساز های قدیمی با جدید

نحوه کار با چای ساز لمسی

چای ساز های لمسی به دلیل طراحی مدرن و کاربری آسان، به سرعت جای خود را در آشپزخانه ‌ها باز کردند. این نوع چای ساز ها با استفاده از صفحه لمسی، امکان کنترل دقیق دما و زمان دم کشیدن چای را فراهم می ‌کنند.

روش کار با چای ساز لمسی، هم چون سایر چای ساز ها است. با این تفاوت که در برخی از مدل های آن حالت ‌های مختلف دم کردن هم چون چای سیاه، سبز، سفید تعبیه شده است. از این رو در زمان دم کردن چای باید حالت مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس با توجه به راهنمای فارسی چای ساز لمسی و وجود قابلیت تنظیم زمان، مدت زمان دم کشیدن چای را تنظیم نمایید.

نحوه کار با چای ساز لمسی

مزایای کار با چای ساز های لمسی

چای ساز های لمسی، به دلیل برخوردار شدن از آخرین تکنولوژی موجود در ساخت چای ساز ها، مزایای بیش تری نسبت به سایر چای ساز ها دارند:

  • امکان تنظیم دقیق دما و زمان دم کشیدن
  • دارای طراحی مدرن و شیک
  • کاربری آسان تر به دلیل وجود صفحه لمسی
  • وجود قابلیت ‌های اضافی مانند گرم نگه داشتن چای، تنظیم زمان خاموشی خودکار و… در برخی از مدل ها

چگونه با چای ساز چای درست کنیم؟

چای ساز یکی از ساده‌ ترین و سریع ‌ترین روش ‌ها برای دم کردن یک فنجان چای خوش طعم را ارائه می دهد. با استفاده از این دستگاه، می‌توانید دمای آب را دقیقاً تنظیم کرده و مدت زمان دم کشیدن چای را کنترل کنید. پس از آماده سازی دستگاه چای ساز و انجام اقدامات اولیه که پیش تر توضیح داده شده اند، لازم است مراحل زیر را دنبال نمایید:

مقدار چای را بسته به نوع چای و ذائقه انتخاب شود. برای چای سیاه به طور معمول یک قاشق چای خوری برای هر نفر کافی است.

دمای آب برای دم کردن انواع مختلف چای متفاوت است. به عنوان مثال، برای چای سیاه دمای ۹۵ درجه سانتی ‌گراد مناسب بوده، در حالی که برای چای سبز دمای ۸۰ درجه سانتی ‌گراد ایده آل است.

مدت زمان دم کشیدن چای نیز به نوع آن بستگی دارد. می توان گفت که چای سیاه ۳ تا ۵ دقیقه و چای سبز ۲ تا ۳ دقیقه دم می ‌کشد.

چگونه با چای ساز چای درست کنیم؟

نکات مهم برای دم کردن چای با چای ساز

برای دم کردن چای با استفاده از چای ساز، بهتر است حتما به نکات زیر دقت کنید:

  • هر نوع چای دمای آب و زمان دم کشیدن خاص خود را دارد.
  • از آبی استفاده کنید که کلر و مواد معدنی اضافی نداشته باشد.
  • برای حفظ طعم چای، باید دستگاه چای ساز به طور مرتب تمیز شود.
  • به صورت دوره ای چای ساز را با محلول آب و سرکه جرم‌گیری کنید.
  • در صورتی که از فیلتر استفاده می‌ کنید، لازم است به طور مرتب تمیز یا تعویض شود.

انواع چای و دمای مناسب برای آن ‌ها

همان طور که پیش تر گفته شد، هر یک از چای ها، مدت زمانی منحصر به فرد برای دم کشیدن نیاز دارد:

  • چای سیاه: ۹۵ درجه سانتی‌ گراد
  • چای سبز: ۸۰ درجه سانتی‌ گراد
  • چای سفید: ۷۵ درجه سانتی ‌گراد
  • چای اولانگ: ۸۵ درجه سانتی ‌گراد
  • چای گیاهی: دمای آب به نوع گیاه بستگی دارد.

معرفی انواع چای ساز

چای ساز ها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی‌ های خاص خود را دارند. برخی از انواع رایج چای ساز عبارت اند از:

  • چای ساز ساده دارای یک کتری و یک قوری است و برای دم کردن انواع چای مناسب است.
  • چای ساز برقی دارای المنت حرارتی داخلی است و به سرعت آب را به جوش می‌ آورد.
  • چای ساز هوشمند دارای قابلیت ‌های پیشرفته ‌ای مانند تنظیم دما، زمان ‌سنج و برنامه ‌ریزی است.

از آن جایی که هر یک از دستگاه های چای ساز از قطعات مختلفی تشکیل شده اند و ساختار منحصر به فردی دارند، بهتر است حتما در صورت معیوب شدن و از دست دادن کارایی خود، توسط یک تکنسین متخصص مورد بررسی قرار بگیرند. از این رو در زمان نیاز به استفاده از خدمات تعمیر چای ساز، حتما با تعمیرکار متخصص چای ساز تماس گرفته شود.

امتیاز
دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده!

سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.

(ایمیل برای آگاه‌سازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)

دیدگاهی بنویسید
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید