چگونه جرم چای ساز را از بین ببریم؟


از بین بردن جرم چای ساز، از مهم ترین اقداماتی است که باید در زمان نگهداری و استفاده از این دستگاه انجام دهید. این که چگونه جرم چای ساز را از بین ببریم، اهمیت زیادی داشته و روش های متفاوتی برای انجام آن وجود دارد. در صورتی که با نحوه جرم گیری چای ساز آشنا باشید، می توانید متناسب ترین روش و شیوه را برای انجام این کار انتخاب نمایید.
جرم گرفتن چای ساز یکی از مشکلاتی است که اغلب با آن مواجه می شویم. این رسوبات نه تنها ظاهر دستگاه را زشت می کنند، بلکه طعم و کیفیت چای را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. خوشبختانه روش های ساده و موثری برای از بین بردن جرم چای ساز وجود دارد.
چرا چای ساز جرم می گیرد؟
جرم گرفتن دستگاه چای ساز به طور کلی به دلیل وجود املاح معدنی در آب است. این املاح با حرارت دیدن، رسوب کرده و به دیواره های این دستگاه می چسبند.


جرم گیری چای ساز شیشه ای چگونه است؟
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، به منظور رسوب زدایی و از بین بردن جرم چای ساز، روش های متفاوتی وجود دارد. بهتر است با در نظر گرفتن مقدار رسوبات و موادی که در اختیار دارید، متناسب ترین آن ها را انتخاب نمایید:
جرم گیری چای ساز با سرکه سفید
سرکه سفید از مواد خوراکی و طبیعی است که خاصیت اسیدی دارد و می تواند جرم ها را به خوبی از بین ببرد. نسبت مساوی آب و سرکه سفید را در چای ساز ریخته و آن را روشن کنید. پس از جوش آمدن آب، اجازه دهید محلول به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در دستگاه باقی بماند. سپس چای ساز را با آب فراوان شستشو دهید.


راهنمای جرم گیری چای ساز با جوش شیرین
جوش شیرین یک پاک کننده ملایم و طبیعی است که برای از بین بردن جرم های سبک موثر است. دو قاشق غذا خوری جوش شیرین را در چای ساز ریخته و آن را پر از آب کنید. سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید محلول به مدت یک ساعت در دستگاه باقی بماند. پس از گذشت این مدت، چای ساز را با آب فراوان شستشو دهید.
نحوه چرم گیری چای ساز با سیب زمینی و زاج سفید
این روش برای جرم های بسیار سخت و قدیمی مناسب است. یک سیب زمینی را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس زاج سفید را به آب سیب زمینی اضافه کرده و مخلوط کنید. این محلول را در چای ساز ریخته و اجازه دهید به مدت چند ساعت بماند. سپس چای ساز را با آب فراوان شستشو دهید.
شیوه جرم گیری چای ساز با لیمو ترش
یکی از رایج ترین و موثر ترین روش ها برای از بین بردن جرم چای ساز استفاده از لیمو ترش است. اسید سیتریک موجود در لیمو ترش به طور طبیعی جرم ها را نرم کرده و از بین می برد. برای این کار، چند برش لیمو را داخل چای ساز انداخته و آن را پر از آب کنید. سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید محلول به مدت 15-30 دقیقه بجوشد. پس از سرد شدن، چای ساز را با آب فراوان شستشو دهید.


طرز استفاده از جرم گیری چای ساز
علاوه بر مواد طبیعی، مواد شیمیایی منحر به فردی در بازار وجود دارند که مختص به جرم گیری چای ساز بوده و صرفا برای انجام همین کار، کاربرد دارند:
محلول های رسوب زدای تجاری
این محلول ها به طور معمول حاوی اسید سیتریک هستند و به سرعت و به طور موثر جرم ها را از بین می برند. قبل از استفاده از این محلول ها، حتما راهنمای استفاده از آن را که بر روی بسته بندی درج شده است را به دقت مطالعه کنید.
قرص ها رسوب زدا
برخی از شرکت ها قرص های رسوب زدا را تولید می کنند که استفاده از آن ها بسیار آسان است. کافی است یک عدد از این قرص ها را در چای ساز انداخته و آن را پر از آب کنید. سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید محلول به مدت زمان مشخص شده روی بست هبندی بجوشد.


نکاتی در مورد نحوه جرم گیری چای ساز
توجه داشته باشید که برای از بین بردن کامل جرم ها، ممکن است نیاز به تکرار چند باره این روش ها باشد. به منظور از بین بردن جرم های بسیار سخت چای ساز می توانید از یک برس نرم استفاده کنید.
توصیه می کنیم برای جلوگیری از تشکیل مجدد جرم، بهتر است پس از هر بار استفاده از چای ساز، آن را با آب گرم و مایع ظرفشویی شستشو دهید. هم چنین استفاده از آب مقطر به جای آب شهری می تواند از تشکیل رسوب در چای ساز جلوگیری کند.
برای جلوگیری از ایجاد رسوبات در دستگاه، برخی از چای ساز ها دارای قطعات قابل جدا سازی هستند. برای تمیز کردن بهتر، این قطعات را از چای ساز جدا کرده و با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. در زمان انتخاب روش تمیز کردن و جرم گیری این دستگاه، به جنس چای ساز خود توجه کنید. برخی از مواد شوینده ممکن به برخی از مواد آسیب برسانند.
در نهایت باید بدانید که برای انتخاب بهترین روش در جهت از بین بردن جرم چای ساز به عوامل مختلفی مانند نوع جرم، میزان جرم، جنس چای ساز و ترجیحات شخصی باید توجه نمود.
در صورتی که جرم ها سبک و سطحی هستند، روش های خانگی مانند استفاده از لیمو یا سرکه کافی خواهد بود. اما اگر جرم ها زیاد و قدیمی هستند، ممکن است نیاز به استفاده از روش های صنعتی یا ترکیبی از روش های خانگی و صنعتی باشد.
چنان چه پس از انجام اقدامات گفته شده، هم چنان رسوبات در دستگاه باقی مانده بودند، بهتر است از یک تکنسین متخصص چای ساز کمک بخواهید.
سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.
(ایمیل برای آگاهسازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)