عیب یابی چای ساز برقی
یکی از لازمه های عیب یابی چای ساز برقی، مشخص کردن نوع خرابی به وجود آمده است. در واقع باید ابتدا ایرادی که دستگاه با آن مواجه شده است، به درستی تشخیص داده شود. چرا که هر یک از آن ها، ممکن است عوامل مختلفی داشته باشند.
هم چنین هر نوع خرابی، مرتبط به بخشی از ساختار دستگاه چایساز هستند که با شناسایی کردن عامل اصلی هر ایراد، میتوان به راحتی عیب یابی و تعمیر چای ساز برقی را انجام داد.
معرفی ایرادات رایج چای ساز برقی
با در نظر گرفتن ساختار و کارایی دستگاه چای ساز برقی، می توان گفت که خرابی ها و ایراداتی که می توانند عملکرد این وسیله را مختل کنند، شامل موارد زیر می شوند:
- روشن نشدن دستگاه چای ساز برقی
- گرم نکردن و گرم نشدن آب در چای ساز
- وجود نشتی در چای ساز برقی
- پریدن فیوز در زمان روشن کردن دستگاه
- خاموش نشدن چای ساز پس از جوش آمدن آب
- خاموش شدن چای ساز پیش از جوش آمدن آب
عیب یابی چای ساز برقی که روشن نمی شود
برای رفع یکی از رایج ترین ایرادات چای ساز برقی و هم چنین عیب یابی این دستگاه، باید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:
- اطمینان حاصل کنید که پریز برق، سیم برق و دو شاخه چای ساز برقی سالم هستند و به خوبی به هم متصل شده اند. گاهی اوقات ذرات گرد و غبار یا رطوبت می توانند مانع از برقراری اتصال مناسب شوند.
- کلید روشن و خاموش را چندین بار با فشار محکم روشن و خاموش کنید. اگر مشکل از کلید باشد، باید برای عوض کردن آن اقدام شود.
- علاوه بر فیوز منزل، چای ساز های برقی قدیمی تر ممکن است فیوز داخلی داشته باشند که نیاز به بررسی دارد.
- در مدل های جدید تر چای ساز برقی، مشکل ممکن است از برد الکترونیکی ناشی شود که نیاز به تعمیر توسط تکنسین متخصص دارد.
- رسوب گرفتن چای ساز برقی نیز می تواند دلیلی برای جلوگیری از روشن شدن این دستگاه باشد. برای رسوب زدایی کامل، از سرکه سفید رقیق شده استفاده کنید و تمام قسمت های قابل دسترسی را با آن بشویید.
- گاهی اوقات اتصالات سیم های داخلی چای ساز برقی شل شده و باعث اختلال در جریان برق می شوند. بررسی و محکم کردن این اتصالات می تواند مشکل را حل کند.
چرا چای ساز برقی آب را گرم نمی کند؟
عیب یابی چای ساز برقی در جهت رفع مشکل گرم نشدن آب در این دستگاه، با بررسی عوامل زیر امکان پذیر خواهد بود:
- رسوب: رسوب بیش از حد می تواند مانع از انتقال حرارت المنت به آب شود. برای رفع این مشکل، از محلول سرکه یا مواد پاک کننده مخصوص رسوب استفاده کنید.
- المنت سوخته: اگر المنت سوخته باشد، چای ساز برقی، امکان تشخیص صحیح دما را نداشته و از گرم شدن آب جلوگیری خواهد شد. از این رو باید المنت سالم و جدیدی را جایگزین نمایید. چنان چه در انجام این کار مهارت فنی کافی را ندارید، حتما با تعمیرکار متخصص چای ساز برقی تماس بگیرید.
- ترموستات: ترموستات تنظیم کننده دمای آب است. معیوب شدن آن باعث می شود تا آب به دمای مطلوب نرسد. از تکنسین چای ساز برقی بخواهید تا ترموستات متناسبی را بر اساس مدل دستگاه به جای آن نصب کند.
راهنمای تعمیر چای ساز برقی که زود تر از حد معمول خاموش میشود
عوامل مختلفی در بروز مشکل خاموش شدن چای ساز برقی پیش از جوش آمدن آب نقش دارند. از این رو باید تمامی آن ها عیب یابی شوند:
- با خرابی ترموستات، دمای آن توسط چای ساز برقی به درستی تشخیص داده نمیشود. در واقع ترموستات حساسیت خود را از دست داده و زود تر از حد معمول فرمان قطع را صادر کند. باید ترموستات سالم و جدیدی جایگزین شود.
- سنسور دمایی وظیفه اندازه گیری دمای آب را دارد. در صورتی که این سنسور خراب باشد، ممکن است اطلاعات نادرستی به ترموستات ارسال کند. از تکنسین متخصص چای ساز برقی بخواهید تا سنسور معیوب را تعویض کند.
- چنان چه سنسور سطح آب به درستی کار نکند، ممکن است چای ساز برقی تصور کند آب به اندازه کافی وجود ندارد و باعث زودتر خاموش دستگاه گردد. سنسور سطح آب نیز باید عوض شود.
- برخی چای ساز ها دارای سیستم ایمنی هستند که در صورت تشخیص هر گونه مشکل، دستگاه را خاموش میکنند. این سیستم ممکن است به اشتباه فعال شده باشد. با مطالعه دقیق راهنمای فارسی استفاده از چایساز برقی خود، میتوانید این سیستم را غیر فعال نمایید.
بررسی دلایل نشت چای ساز برقی
از متداول ترین مشکلاتی که امکان دارد باعث مختل شدن عملکرد چای ساز برقی شود، نشت آب از این دستگاه است:
- واشر های سیلیکونی اطراف اتصالات چای ساز برقی وظیفه آب بندی را بر عهده دارند. این واشر ها که اطراف کتری، قوری و اتصالات مختلف این چای ساز تعبیه شده اند، ممکن است فرسوده شده و یا آسیب دیده باشند. باید هر یک از واشرهای معیوب تعویض شوند.
- در برخی موارد، ممکن است بدنه چای ساز برقی ترک خورده یا شکسته باشد که باعث نشت آب میشود. حتی ترک های بسیار کوچک هم میتوانند باعث نشت آب شوند.
راهنمای عیب یابی چای ساز برقی پس از جوش آمدن آب خاموش نمیشود
همان طور که پیش تر گفته شد، ترموستات نقش کلیدی در قطع شدن چای ساز برقی دارد. البته سنسور دمایی نیز در این مورد می تواند نقش داشته باشد. از آن جایی که ترموستات ایمنی وظیفه دارد در صورت جوش آمدن آب، چای ساز برقی را خاموش کند. خرابی این قطعه میتواند از خاموش شدن دستگاه پس از جوش آمدن آب جلوگیری کند. هم چنین با معیوب شدن مدار کنترل دما، این چای ساز نمیتواند دمای آب را به درستی تشخیص دهد. در صورت مشاهده ایراد و خرابی در هر یک از قطعات گفته شده، باید قطعات نو و سالمی را به جای آن ها جایگزین نمایید.
بررسی مشکل پریدن فیوز برق با روشن کردن چای ساز برقی
اتصال کوتاه در هر قسمت از چای ساز برقی می تواند باعث پریدن فیوز شود. خراب شدن المنت ممکن است باعث ایجاد این اتصال کوتاه شده باشد. چرا که جریان برق بسیار زیادی کشیده خواهد شد. در صورتی چای ساز برقی شما دارای پمپ است، مشکل ممکن است از سیم پیچی موتور پمپ نشات گرفته باشد. علاوه بر این خازن موجود در چای ساز وظیفه ذخیره انرژی را بر عهده دارد که معیوب شدن آن، نوسانات شدیدی را در جریان برق ایجاد کرده و در نهایت منجر به بروز مشکل پریدن فیوز برق خانه می شود. چنان چه در تعمیر و تعویض بخش های گفته شده، دانش فنی بالایی ندارید، حتما با تعمیرکار چای ساز برقی تماس بگیرید.
برای عیب یابی چای ساز برقی با کجا تماس بگیریم؟
در این مطلب در مورد عیب یابی چای ساز برقی با شما صحبت کردیم. اگر فرد فنی نیستید بهتر است که خودتان دست به کار نشوید چرا که ممکن است به خود و دستگاهتان آسیب بزنید. برای این کار حتما با یک تکنسین تماس بگیرید. اینجا سرویس مرکز تعمیر چایساز در تهران با سال ها تجربه و با ارائه گارانتی تعمیر و استفاده از قطعات اصل و اورجینال توانسته است نظر کاربران زیادی را به خود جلب کند. برای تعمیر در محل دستگاه خود کافی است با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
سوالات متداول
در این بخش سوالات متداول مشتریان جمع آوری شده است. اگر سوال شما در این بخش نبود، در بخش نظرات آن را مطرح کنید تا متخصصان اینجا سرویس به آن پاسخ دهند.
سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.
(ایمیل برای آگاهسازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)